KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd. Ieder jaar reikt KidsRights de Internationale Kindervredesprijs uit aan een kind dat zich op bewonderingswaardige wijze inzet voor kinderrechten. De presentatoren van Concentrate hebben drie genomineerden ontmoet en hen gesproken over hún motivatie en acties om de wereld in beweging te brengen. Kom ook in actie en help hen om de wereld een Tikkie te geven.
GEEF DE WERELD EEN TIKKIE
De Internationale Kindervredesprijs finalisten 2017
Faye
Lees Meer
Faye Hasian uit Indonesië is 15 jaar. Samen met haar moeder richtte zij Faye’s House op om Indonesische meisjes te helpen die slachtoffer zijn geworden van kinderhandel en seksuele uitbuiting. Faye’s House biedt de meisjes een veilig onderdak waar zij kunnen revalideren. De organisatie behoedde al veel jonge slachtoffers van een erger lot. Faye bezoekt regelmatig de plekken waar meisjes hoog risico lopen op seksuele uitbuiting om de kinderen te helpen.
Bekijk video
Mohamad
Lees Meer
Mohamad Al Jounde, 16 jaar oud, groeide op in Syrië maar vluchtte naar Libanon nadat Syrië te gevaarlijk was geworden voor hem en zijn familie. Zoals duizenden Syrische kindvluchtelingen overkomt, kon Mohamad niet naar school. Hij besloot om voor onderwijs te zorgen voor kinderen in het vluchtelingenkamp. Ondanks de slechte leefomstandigheden lukte het Mohamad om er een school te bouwen. Toen hij twaalf was, gaf hij andere kinderen al les in wiskunde en Engels. Mohamads school biedt inmiddels 200 kinderen toegang tot hun recht op onderwijs. In zijn huidige werk als coach gebruikt hij fotografie en spelletjes om hen te helpen, zicht beter te voelen, te leren en plezier te maken.
Bekijk video
Tymon
Lees Meer
Tymon Radzik is 16 jaar en woont in Polen. Toen Tymon ontdekte dat Poolse kinderen slechts beperkte toegang hadden tot het rechtssysteem, besloot hij dat er iets moest gebeuren. Kinderen verdienen dezelfde toegang tot publieke informatie als volwassenen, aldus Tymon, die ook vindt dat volwassenen te vaak alleen beslissen over zaken die kinderen aangaan. Tymon voerde met succes campagne voor verbeterde toegang tot informatie en participatiemogelijkheden voor kinderen in juridische processen. Dankzij zijn belangrijke inzet mogen minderjarigen in Polen inmiddels rechtszaken bijwonen en zichzelf verdedigen in de rechtszaal.
Bekijk video
Push de wereld
KidsRights gelooft dat iedereen de wereld in beweging kan brengen. Ook jij! Help ons in onze strijd voor de verbetering van de positie en rechten van kinderen wereldwijd. Kom in actie!
KOM IN ACTIE
Wil je niks missen?